8 december 2021

Stap over naar veganistische kleding!

2 min read
duurzame schoenen

Steeds meer mensen besluiten om vegetarisch of zelfs veganistisch te worden. De laatste tijd is dit een stuk makkelijker geworden door de honderden, misschien wel duizenden, veganistische producten die op de markt komen. Als je veganistisch wil worden, kan het best lastig zijn om de eerste stap te zetten. Waar kun je het best mee beginnen? Wat heeft de grootste impact? Dat is voor iedereen natuurlijk anders, maar een tip is om te beginnen met het aanschaffen van veganistische kleding. Als je er over nadenkt worden er best veel dierlijke producten in kleding verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan verf om de kleding een kleur te geven, of aan lijm om onderdelen van schoenen aan elkaar te maken. Heb je toevallig een wollen trui in de kast liggen?

duurzame schoenen

Begin met duurzame schoenen

Zoals je merkt kan het aanschaffen van veganistische kleding al een grote impact hebben op het milieu. Daardoor kun je jezelf ook al snel fijner voelen, omdat je bijdraagt aan een beter milieu. Een van de kledingstukken waarin je snel een switch kunt maken is een paar duurzame schoenen. Zoals je waarschijnlijk al verwacht, zijn hier geen dierlijke producten in verwerkt. Er wordt geen lijm gebruikt om onderdelen van de schoen aan elkaar te bevestigen. Daarnaast krijgt de schoen een kleur door het katoen te wassen met enzymen. Verschillende enzymen geven verschillende kleuren. Hierdoor kan jouw leuke paar duurzame schoenen in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn. Je kunt in de zomer bijvoorbeeld gaan voor een mooi wit paar schoenen en in de winter voor zwart, donkerblauw of grijs. Er zijn natuurlijk nog veel meer opties om uit te kiezen.

Niet alleen duurzame producten, maar ook duurzaam geproduceerd

Het dragen van vegan schoenen, ook wel sustainable sneakers genoemd, draagt natuurlijk enorm bij aan het milieu. Maar hoe fijn is het dat zulke sneakers ook duurzaam worden geproduceerd? Bedrijven die veganistische producten produceren zijn natuurlijk bekend met wat goed en slecht is voor het milieu. Daarom vinden zij het belangrijk dat hun producten ook duurzaam worden geproduceerd. Sustainable sneakers worden bijvoorbeeld in fabrieken geproduceerd die door een familiebedrijf worden gerund. Hierdoor heb jij de garantie dat jouw schoenen onder goede werkzaamheden worden geproduceerd. Dat geeft toch een geruststelling wanneer jij in jouw nieuwe paar sustainable sneakers rondloopt.

En natuurlijk voor een duurzame prijs!

Naast dat bedrijven die veganistische producten kennis hebben van wat goed is voor het milieu, weten zij dat jij niet te veel geld voor jouw veganistische schoenen wil betalen. Het werkt natuurlijk niet stimulerend om de prijzen hoog te maken. Het zou gek zijn als je veel moet betalen om bij te dragen aan een beter milieu. Als je online zoekt naar veganistische schoenen, zul je schoenen vinden in verschillende prijsklassen. Aan jou de keus voor welke je wil gaan, maar onthoud dat er ook schoenen te vinden zijn voor maar veertig euro. Op deze manier is het voor mensen met elk soort budget mogelijk om hun steentje bij te dragen aan het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *