25 januari 2022

Ralph Lauren

2 min read

Ralph Lauren is een bekend kledingmerk met kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Het merk is vernoemd naar de oprichter Ralph Lauren. Hij werd in 1939 geboren in The Bronx in New York. Vanaf een jonge leeftijd was hij al gek op mode. Nadat hij een aantal jaar bezig was met het ontwikkelen van kleding sloot hij een deal met de fabrikant uit de staat Cincinnatti om kleding te gaan verkopen. Hij mocht hier zijn eigen ontwerpen tentoonstellen. Het duurde niet lang voordat zijn merk erg populair werd. Zo kwam het merk in een aantal mode zaken in New York, en later ook in London en in Europa.

Veranderingen

De officieel missie van het merk is om ervoor te zorgen dat de Amerikaanse stijl opnieuw gedefinieerd kan worden, en ook om kwalitatief goede producten te leveren. Belangrijk is het hierbij dat er nieuwe werelden gecreëerd kunnen worden waarbij alle mensen hun dromen waar kunnen maken. Sinds het begin van de oprichting van het merk heeft de heer Lauren nog steeds de leiding in het bedrijf. Hij weet dan ook als geen ander hoe de stijl van Amerikanen vernieuwd kan worden, zonder hier te extreem in te zijn. Alle kledingstukken van het merken ogen altijd erg fris en modern, maar nooit te extravagant. Dit zorgt ervoor dat kledingstukken van dit merk een vrije goede keus zijn.

Het merk deze dagen

Deze dagen gaat het nog een stuk beter dan het merk destijds. In het jaar 2010 bijvoorbeeld heeft het merk 1 van de beste jaren ooit gehad; er werd een totaal geboekt van maar liefst 5 miljard dollar. Naast het feit dat het merk kleding aanbied zijn ze zich ook gaan specialiseren in parfums, accessoires en ook verkopen ze diverse meubilair deze dagen. Veel mensen vinden het merk wereldwijd erg stijlvol, en dan ook ideaal voor diverse gelegenheden. Verder biedt het merk ook kledingstukken nu onder diverse lijnen, waarbij er voor ieder budget een geschikt kledingstuk is.