8 december 2021

Je droomjurk voor de bruiloft

2 min read
Tule stof

De dag van je leven wil je natuurlijk meemaken in een prachtige jurk, de trouwjurk van je dromen. Een van de vele stoffen die veel in trouwjurken terugkomt is tule stof. je vraagt je nu vast af wat voor stof het is, en nog belangrijker wat kun je er allemaal mee doen. Om te beginnen is tule er in verschillende soorten, maten en kleuren. Je hebt twee versies, de hele stugge die bijna niet valt. En de zachtere variant waarmee je alles kunt doen. Het weven van de stof bepaald uiteindelijk de stijfheid. 

Tule stof

Sprookjes gevoel

Wanneer je een bruidsjurk laat maken met een enorme rok van tule creëer je echt dat sprookjes gevoel van een prinses. Je kunt de stof eventueel afwerken met een prachtige band, of werk de rok af met diamantjes zodat je nog meer schijnt. Kies wat bij je past en wat jou. De stof wordt ook veel gebruikt om een rok op te leuken, heb je een saaie rok dan krijgt deze door het gebruik van tule ineens een hele andere uitdagende uitstraling. Je kunt de stof als afwerking gebruiken, of als voering bij een rok.

Tule stof

Het voordeel van tule stof is het gewicht ervan, het weegt bijna niet waardoor je er grote hoeveelheden van kunt dragen. Neem bijvoorbeeld een sluier van een aantal meter bij een bruidsjurk. Zonder veel gewicht mee te hoeven slepen kan je deze van tule stof laten maken. Je hebt niet alleen een prachtige sluier, maar ook weinig gewicht aan je jurk.