8 december 2021

Jarretel setjes wat zijn dat?

2 min read
Tule stof

In de tijd dat dames geen lange broeken droegen, hadden ze in de winter kousen aan om hun benen warm te houden. Deze kousen waren in de meeste gevallen van katoen of wol en werden opgehouden door jarretels. Jarretels bestonden in die tijd uit een wat bredere band met straps (bandjes) die om het middel werd geknoopt. De straps worden vastgeklikt aan de kousen met stalen clips. Na een lange tijd van afwezigheid dragen tegenwoordig weer steeds meer vrouwen jarretels. De straps zijn nu bevestigd aan een gordel en voorzien van chique clips. Ze kunnen ook bevestigd zijn aan een top, broekje of rokje. De meeste jarretels hebben 4 straps per been. Wanneer je jarretels vaker draagt kun je deze ook bestellen met meer straps waardoor de kousen beter blijven zitten. Jarretels worden gedragen in combinatie met mooie lingerie en worden dan jarretel setjes genoemd.

Jarretel setjes in het dagelijkse leven

Steeds meer vrouwen dragen graag mooie lingerie. Daarbij horen ook kousen zonder broekje. Er zijn best veel vrouwen die een broekje van een panty niet fijn vinden en kiezen voor stay up kousen, zelf ophoudende kousen, hold up kousen of stockings. Het nadeel hiervan is dat je er niet zeker van bent dat de brede elastische band altijd op zijn plaats blijft zitten en vaak dat deze dan zichtbaar is onder een wat kortere rok. Een jarretel setje voorkomt afzakken. Je kunt je ondergoed over de jarretels dragen zodat het geen probleem is als je naar het toilet moet. De jarretelgordel zie je niet onder je kleding en je hebt geen last meer van een pantybroek. Wanneer je een jarretel setje onder je kleding wil dragen kun je het beste een wat steviger gordeltje kiezen zonder kant met bredere jarretel bandjes.

Sexy jarretel set in verschillende modellen

Als je graag mooie lingerie draagt dan is een jarretelsetje ook iets voor jou. Een sexy jarretel set is te koop in verschillende modellen. Zo is er de jarretel gordel die in de taille of op de heupen wordt gedragen. Er zijn modellen die je vast haakt en modellen die rekbaar zijn en die over de heupen worden geschoven. Wanneer je een jarretelgordel draagt in combinatie met sexy lingerie dan heb je een sexy jarretel set waar je veel plezier aan kunt beleven. Je kunt ook kiezen voor een jurkje met jarretels. Een jarretel jurkje bedekt de billen en dat doen jarretel tops net niet. Net als de jarretel top bedekt het jarretel korset ook je billen niet. Een jarretel korset zit echter veel strakker dan een jarretel top. Voor welke sexy jarretel set kies jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *